Prvá Microsoft IT Academy na Slovensku

22.08.2004 Celý región

Spoločnosť Microsoft zriadila v spolupráci so Strednou priemyselnou školou Myjava prvú Microsoft IT Academy na Slovensku. Škola sa tým zapojila do programu Microsoft IT Academy, ktorý poskytuje školám komplexnú podporu pri výučbe informačných a komunikačných technológií.

Spoločnosť Microsoft vznik prvej slovenskej Microsoft IT akadémie veľmi teší. „ Microsoft investuje do vzdelávania nemalé prostriedky. Verím, že IT akadémia, ktorá vznikla v Myjave, je len prvou lastovičkou a onedlho sa na Slovensku vytvorí celá sieť škôl, ktoré budú poskytovať profesionálne vzdelávanie v odbore informačno-komunikačných technológií. “ uviedol Róbert Šimončič, generálny riaditeľ spoločnosti Microsoft Slovakia.

Vzhľadom na to, že kvalifikovane vyučovať neznamená disponovať len zodpovedajúcim technickým vybavením a softvérom, program poskytuje aj certifikáciu učiteľov, ich celoživotné vzdelávanie a podporu. Microsoft IT Academy poskytuje školám komplexnú podporu pri výučbe informačných a komunikačných technológií. Komplexná podpora zahŕňa okrem spomínaného vzdelávania pedagógov aj najnovšie softvérové vybavenie a technickú podporu. Miera podpory sa líši v závislosti od úrovne zapojenia do programu.

Zapojením sa do programu Microsoft IT Academy školy získavajú istú prestíž technologického lídra vo svojom regióne, pretože ponúkajú svetový štandard výučby. Vstupom do programu sa škole, pedagógom aj študentom otvárajú nové možnosti. Rozhodovanie o zapojení sa do projektu patrí určite medzi strategické rozhodnutia.
Program nie je prínosom len pre študentov a učiteľov, ale aj pre firmy, ktoré potrebujú ľudí s adekvátnymi znalosťami informačno-komunikačných technológií. Väčšina firiem nemá možnosti na to, aby mohla investovať do kvalifikácie a rekvalifikácie svojich ICT pracovníkov, nehovoriac o čerstvých absolventoch, ktorí ešte nepreukázali svoje schopnosti. Aj pre firmy je preto výhodné, ak študenti získajú v škole dobré znalosti ICT, pretože nemusia ihneď investovať do ich vzdelávania.

Zdroj:www.mobil.sk
 

Vyberte región